Melyik a legolcsóbb casco biztosítás a keveset autózóknak?

Igazságosabb casco biztosítás

Évi 12 ezer kilométernél is kevesebbet autózol? Fogadj meg egy tanácsot: ne a hagyományos biztosítási termékek között keresd a legolcsóbb casco biztosítást! Elmondjuk, miért! 

Kapaszkodj meg: 2022-höz képest megközelítőleg 900 %-kal többször kerestünk rá a “legolcsóbb casco biztosítás kifejezésre a Google trendjei alapján. Ha Te is azok közé tartozol, akik bepötyögték a keresőbe ezt a kulcsszót, és csak ritkán használod az autód, jó helyen jársz! 

Évekkel ezelőtt megjelent egy merőben új megközelítés a biztosítási piacon, amely feltette a nagy kérdést: miért fizetnének ugyanannyi casco biztosítást a keveset autózók, mint azok, akik egész nap úton vannak? 

Ez az elgondolás vezetett a használatalapú casco megjelenéséig, mely az autó által ténylegesen megtett kilométerek alapján határozza meg a díj mértékét, lehetővé téve a biztosított számára, hogy csak annyit fizessen, amennyit valóban autózik.

autó bérbeadás

A legolcsóbb casco biztosítás tudatosságra ösztönzi a biztosítottakat

A hagyományos casco biztosítások mértékét az autó típusa, értéke, valamint a vezető korának függvényében szokás meghatározni – ebben a kategóriában nem oszt, nem szoroz, hány kilométert gurulunk évente, így a felhasználók nem is érdekeltek abban, hogy folyamatosan monitorozzák a vezetési szokásaikat. 

A használatalapú casco esetében viszont merőben más a helyzet. Mivel a biztosítási díj mértéke azon múlik, milyen gyakran autózik a biztosított, minden felhasználó ösztönözve van arra, hogy nyomon kövesse, hány kilométert tett meg. 

Általában ezt egy mobilapplikáció segítségével teszik meg, amely telemetriai adatokat gyűjt az utazásukról. Ilyen például a Cristo app PRO verziója is, amely megmutatja az autósoknak, hogy mennyit vezettek, hol jártak, és milyen vezetési hibákat vétettek. 

A legolcsóbb casco biztosítás a legrugalmasabb

Míg a hagyományos casco biztosításoknál éves díjfizetésre számíthatunk, addig a használatalapú verzió inkább napi alapon számítja ki a díjakat. Ez azt hozza magával, hogy a felhasználó a saját pénzügyi helyzetéhez igazíthatja az autóhasználati szokásait – ha spórolni akar, csak előkapja a vezetési statisztikáit, és megnézi, hány kilométerrel kell kevesebbet mennie ahhoz, hogy egy bizonyos összeg alá szorítsa a kiadásait. 

A legolcsóbb casco biztosítás az autósok valós igényeihez igazodik

A COVID-járvány óta óriási változások mentek végbe az autóhasználati szokásokban. A költségek megemelkedése, valamint az otthoni munkavégzés elterjedése egytől-egyig hozzájárultak az autóhasználat visszaeséséhez. 

Jogos elvárássá vált az autósok részéről, hogy a biztosítók alkalmazkodjanak a változó igényeikhez, és olyan megoldást kínáljanak számukra, amely sokkal igazságosabb díjfizetést tesz lehetővé. Itt jön képbe a használatalapú casco, amelynek sikerült alkalmazkodnia a felhasználók élethelyzetéhez. 

Engedd meg, hogy ezt egy példával szemléltessük!

Tegyük fel, hogy van egy 2 éves Nissan Leaf autónk! Mivel az időnk nagy részét home office-ban töltjük, évente csak 8 ezer kilométert teszünk meg a kocsinkkal. Ha a használatalapú cascot választjuk, kilométerenként 12,04 forintot fizetünk, amihez hozzá adódik az alap védelmünket szolgáló 194,1 forintos napi díj. Ez összesen 166.200 forint kiadást jelent egy teljes évre. Amennyiben ugyanerre az autóra a piacon elérhető legolcsóbb hagyományos casco mellett döntünk, évi 268.275 forint költséggel kell számolnunk a Netrisk kalkulátora szerint. Vagyis csak azzal spórolhatunk 102.075 forintot egy évben, hogy használatalapú cascot fizetünk a biztosítási piac legolcsóbb alternatívája helyett. Nem semmi, ugye?! 

És hogy mi ebből a tanulság? Évi 12 ezer futásteljesítmény alatt mindenképp érdemes utána számolni annak, hogy melyik opcióval járunk jobban, mert könnyen lehet, hogy százezreket dobunk ki úgy az ablakon, hogy még csak nem is sejtjük.

A legolcsóbb casco biztosítás a környezettudatosságot is díjazza

A legtöbb termék nem jutalmazza a fogyasztók környezettudatos magatartását. Épp ellenkezőleg: a környezetbarát termékek ára jóval magasabb, mint a környezetszennyező társaiké. Ez nincs jól. 

Jó hír viszont, hogy a használatalapú casco a kivételek táborát erősíti. Azok, akik kevesebbet autóznak, kevesebb biztosítási díjat fizetnek. Vagyis kedvezőbb biztosítási díj vonatkozik azokra az autósokra, akiket kisebb károsanyag-kibocsátás jellemez.

Kép forrás: Pexels.com

Töltsd le a Cristo autós appot, és válts Te is használatalapú casco díjfizetésre!

appstore letöltés

További bejegyzések autózás kapcsán! 🚗💨

Cristo Casco vélemények

1 éves a Cristo Casco! Mi a felhasználók véleménye a használatalapú casco biztosításról? Elégedettségi felmérés a Cristo Casco-ról!

Vadgázolás – ki fizeti meg az autómat ért vadkárt?

Mi a helyzet akkor, ha a vadgázolás következtében nem csak az állat pusztul el, de autónk is vadkár áldozata lett? Olvasd el a bejegyzésünkben!

Karácsonyi ajándék autózóknak

Karácsonyi ajándékötlet autórajongó barátaidnak, családtagjaidnak, vagy mindig úton lévő párodnak: a Cristo Credit utalvány!

Autópálya matrica vásárlás 2024

2023.december 1-től már megvásárolhatók a 2024-es évi autópálya matricák. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Így kerülheted el az autó bérbeadás buktatóit

Az autó bérbeadás korántsem olyan kockázatos vállalkozás mint azt gondolnád. Tippek a biztonságos autó bérbeadáshoz.

Autóbérlés online: útmutató kezdőknek

Online autóbérlés, akár magánszemélyektől is. Nem mindegy, hogyan vágunk bele bérautónk megszerzésébe. Mutatjuk, mire érdemes figyelni!

Autó bérbeadás – Megéri?

Tippek és tapasztalatok egy tapasztalt bérbeadótól. Csaba már 9 évnyi tapasztalattal és nagyjából 100 sikeres bérbeadással rendelkezik.

Cristo Credit

A Cristo Credit egy olyan virtuális egyenleg, amit az alkalmazásban a fizetés során bármire felhasználhatsz.

Autó bérbeadás magánszemélyként

Minden feltétel adott, hogy az autó bérbeadás magánszemélyként is opció legyen. Így kereshetsz pénzt az autóddal!

Cristo és drivingcamp rendezvény, verseny

Május hatodikán tartottuk a Cristo és drivingcamp közös kampánya keretében megrendezett közlekedésbiztonsági rendezvényt és versenyt.

Smartsurance Technologies Kft
3152 Nemti, Kossuth út 67.
adószám: 25935909-2-12
cégjegyzékszám: 12 09 009881

Cristo Insurance Agency Kft
8000 Székesfehérvár, Várfok utca 1. al. 1.
adószám: 32031928-2-07
cégjegyzékszám: 07 09 033744
MNB regisztrációs szám: 222083100288

 

appstore letöltés