fbpx

beat

használati útmutató

Mit küldünk a dobozban?

Egy beat-et találsz benne, ami egy okos kis telematikai eszköz. A beat segít abban, hogy a legkényelmesebb ügyfélélményt nyújthassuk számodra, és neki köszönhető például, hogy nem kell olyan sok adatot bepötyögnöd a CASCO szerződéskötés során. Ő fog segíteni abban is, hogy biztosításod díjának megfizetése a tényleges vezetéssel töltött időd alapján történjen. A beat segítségével továbbá egyéb szolgáltatásokat is nyújtunk majd számodra. Visszanézheted például a megtett útjaidat, és hogy hogyan vezettél, segít megtudnod, hogy mi az autód problémája, ha a műszerfalon felvillan valamilyen ikon, illetve egyszerűbbé válik majd a kárbejelentés is.

Mit kell tenned vele?

1. lépés: Csatlakoztasd a beat-et

Keresd meg az autód OBDII-es portját, és dugd bele az eszközt! Ne ijedj meg, nem nehéz megtalálnod, hogy hol is van ez a hely. Általában a kormányoszlop bal oldalán találod, de a legjellemzőbb helyeket ezen az ábrán láthatod.

2. lépés: Járasd egy kicsit a motort, és állj megfelelő helyre

Ha a beat már a csatlakozóban van, akkor indítsd be az autódat pár percre. Ez ahhoz kell, hogy a beat kapjon egy kis töltést, és észrevehesse, hogy csatlakoztatva van. Ha esetleg mélygarázsban parkolsz, akkor arra kérünk állj ki a szabad ég alá, hogy mi is észrevegyük, hogy a beat a helyén van.

3. lépés: Regisztráld be az autódat

Lépj be a CRISTO applikációba, és ha minden rendben, akkor aktiválódott egy “Beregisztrálom az autóm” gomb a zöldes színű kártyán. Nyomd meg, és töltsd ki a hiányzó adatokat.

obd helye beat

Mire figyelj az autód regisztrációja során?

1. tipp: Legyen nálad a jogosítványod és a forgalmi engedély

Az adatbevitel során erre a két iratra szükséged lesz. Ne lepődj meg, a visszaélések elkerülése érdekében a jogosítványodról néhány képet is készítened kell majd.

2. tipp: Nappali fénynél, lehetőleg tágas térben regisztráld az autód

Mivel az adatok bevitelén túl Neked kell majd elvégezned a szemle folyamatot is, így néhány fotóra szükségünk lesz a gépjárművedről. A CRISTO applikáció mutatni fogja, hogy honnan fotózz, és ügyelj arra, hogy az autó minden látható része rajta legyen a képen.

3. tipp: Legyen internet a telefonodon

A feltöltött adatokat és képeket rendszereinkben csak úgy tudjuk rögzíteni, ha megkapjuk őket, így gondoskodj internet elérésről telefonodon. Igyekeztünk az adatforgalmat optimalizálni, de a képek feltöltése miatt pár MB adatforgalomra mindenképpen szükség lesz.

Küldj üzenetet!

Felkeltettük az érdeklődésed? Van egy ötleted, amivel még jobbak lehetnénk?
Csak egy kedves szót akarsz küldeni? Írj nekünk!

11 + 15 =

Smartsurance Technologies Kft
3152 Nemti, Kossuth út 67.
adószám: 25935909-2-12
cégjegyzékszám: 12 09 009881
MNB nyilvántartási szám: 219100300242

 

 

appstore letöltés