Így kerülheted el az autó bérbeadás buktatóit

5 tipp a bérbeadáshoz

Az autó bérbeadás korántsem olyan kockázatos vállalkozás mint azt gondolnánk. Autótulajdonosként megannyi trükköt bevethetünk annak érdekében, hogy biztonságban tudjuk a kocsinkat, és megtaláljuk azokat a személyeket, akikre nyugodt szívvel rábízhatjuk négykerekű családtagunkat. Tanácsaink következnek.

Az autó bérbeadás kétségkívül kényelmes módja a pénzkeresésnek, ám ez nem jelenti azt, hogy ne kellene energiát fektetni bele. Igenis tenned kell azért, hogy távol tartsd magadtól a hanyag, és megbízhatatlan érdeklődőket, és elnyerd a korrekt autóbérlők bizalmát. Fogadd meg ezt az 5 tanácsot, és garantáltan pozitív élmény lesz számodra az autó bérbeadás!

autó bérbeadás

1.) Merj válogatni az autó bérbeadás során!

Bármennyire is csábító a gondolat, hogy 5 perc alatt bérbe adod az autódat, nem tanácsos elhamarkodott döntést hoznod a bérbevevő személyét illetően. Hidd el, később még hálás leszel magadnak azért, ha lecsekkolod az autód iránt érdeklődő embereket, és megbizonyosodsz arról, hogy jó kezekben lenne náluk a kocsid.

A legmegbízhatóbb carsharing applikációk jelentősen megkönnyítik a dolgodat, hisz lehetővé teszik számodra, hogy megszűrd az érdeklődőket más bérbeadók értékelései alapján.

Ilyen például a Cristo is, ahol élhetsz azzal a kikötéssel, hogy csak egy bizonyos pontszámmal rendelkezők vehetik bérbe az autódat, sőt, azt is megszabhatod, milyen idős legyen az a személy, akire rábízod a gépjárművedet.

 2.)  Jófejségnek jófejség a jutalma

Születésünktől fogva belénk van kódolva, hogy nem akarunk senkinek sem tartozni. Ha valaki jót tesz velünk, szükségét érezzük annak, hogy megháláljuk az értünk tett erőfeszítéseit. 

Talán nem is gondolnád, de ennek a berögződésünknek még nagy hasznát veheted az autó bérbeadás során. Ha teheted, kedveskedj valami apró figyelmességgel a bérlődnek! Nem kell nagy dolgokra gondolni. Elég, ha egy csokival leped meg, de akár zsebkendőt, szemeteszsákot, vagy fájdalomcsillapítót is hagyhatsz neki a kocsiban, hogy kényelmesebbé tedd az utazását. 

Ezzel arra készteted a bérlődet, hogy a széltől is óvja a kocsidat, hisz úgy érzi majd, hogy ennyivel tartozik neked. Azzal is lekötelezheted a másikat, hogy egy rendkívül tiszta, és rendezett autót adsz át neki. Gondolj csak bele! A legtöbben nem mernek hanyagsággal válaszolni a másik gondoskodó magatartására.

3.) Az autó bérbeadás nem egyenlő a naivitással

Az ördög sosem alszik. Ez különösen igaz az autó bérbeadásra. Éppen ezért mindig ragaszkodj ahhoz, hogy bérleti szerződésben is rögzítsétek a bérbeadás feltételeit! A dokumentum feltétlenül térjen ki a bérbeadás időtartamára, díjára, valamint az esetleges károk rendezésének mikéntjére.

Ha a biztosra akarsz menni, kérj kauciót! Ezzel borsot törsz a komolytalan, és megbízhatatlan érdeklődők orra alá, hisz a gondolattól is rettegnek, hogy le kell tenniük egy bizonyos összeget.

 A legjobb az egészben, hogy nem feltétlenül kell jogász segítségét kérned a bérleti szerződés elkészítéséhez. A Cristo applikáció például automatikusan generál a feleknek egy bérleti szerződést a megadott adatok alapján. A felhasználóknak mindössze annyi a feladatuk, hogy néhány kattintással elfogadják az abban leírtakat.

Hab a tortán, hogy a feleknek egy percig sem kell attól tartaniuk, hogy egy fake személlyel kötnek szerződést, hisz a regisztráció okmányalapú azonosításhoz van kötve.

4.) Ne feledd: az autó bérbeadás a bérlő bizalmának elnyeréséről is szól!

Képzeld bele magad a potenciális bérlőd helyzetébe! Te mit tartanál fontosnak a kibérelendő kocsival kapcsolatban? Valószínűleg tudni akarnád, mit várhatsz a gépjárműtől, mennyire érezheted biztonságban magadat benne. 

Ezzel összhangban célszerű már a bérbeadói adatlapodon feltüntetned, mennyi az autód fogyasztása, mikor volt utoljára szervizelve, milyen gumikkal rendelkezik (deffekttűrők vagy sem), mit tud teljesítményben, tudsz-e gyerekülést vagy bármilyen más extra felszerelést biztosítani. 

Ezek mind-mind olyan információk, amik növelik a potenciális bérlők bizalmát veled kapcsolatban. A kocsid adatainak megosztásán túl, érdemes komolyan venned azt is, milyen képeket töltesz fel a gépjárművedről. Mindenképp készíts fotókat az autód külsejéről, és belsejéről is! 

Plusz pontot jelent, ha videókat is csatolsz a bemutatkozódhoz, hisz ezzel is jelzed a potenciális bérlőknek, hogy neked aztán tényleg nincs takargatnivalód.

Töltsd le a Cristo appot, hogy elsők között próbálhasd ki carsharing szolgáltatásunkat!

appstore letöltés

5.) A biztonságos autóbérlés kulcsa: tarts gyorstalpalót a kocsid használatáról

Ha magánszemélyként adod bérbe az autódat, elkerülhetetlen, hogy személyesen is találkozz a bérlővel a kulcs átadásakor. Ezt akár a saját hasznodra is fordíthatod, hisz szemtől-szemben is kommunikálhatod felé a “játékszabályokat.”

Ha időd engedi, vidd el a bérlődet egy próbakörre a kocsiddal, és mutasd meg neki, mit szabad, és mit nem! Ezzel világossá teszed számára, mi az a határ, amit nem léphet át, valamint éreztetheted vele, hogy bármilyen kérdéssel fordulhat hozzád.

A modern technológiának köszönhetően azt is megtudhatod a későbbiek során, hogy a bérlőd mennyire fogadta meg a tanácsaidat. Hogy miért?

Ha a Cristo-n keresztül adod bérbe az autódat, szolgálatodba állítasz egy telemetriai kütyüt, amely az ODB-porthoz csatlakoztatva információkat gyűjt a kibérelt autó lokációjáról, és a megtett útról.

Ez a pendrive-ra emlékeztető eszköz arra hivatott, hogy szabálykövető magatartásra ösztönözze a bérlőket, hisz a bérlés legvégén jelentést küld a bérbeadónak a gépjármű biztonsága szempontjából releváns történésekről – elárulja, ha a bérlő elmulasztott parkolójegyet vagy autópálya matricát venni, és egy általános képet nyújt arról, mennyire közlekedett óvatosan a bérbevevő.

Többek között azt is rögzíti, ha erős fékezés, hirtelen gyorsulás, vagy éles kanyarvétel történik, és a látottak alapján pontszámmal jellemzi a sofőr vezetési stílusát, amit aztán a bérbeadó rendelkezésére bocsát.

Kép forrás: Freepik.hu

Online elérhető, biztonságos autóbérlési lehetőséget keresel? Már elérhető a Cristo carsharing szolgáltatása, ami minden eddigi alternatívánál biztonságosabbá, és egyszerűbbé teszi az autóbérlés folyamatát.

Töltsd le a Cristo appot, hogy elsők között próbálhasd ki szolgáltatásunkat!

appstore letöltés

További bejegyzések autózás kapcsán! 🚗💨

Cristo Casco vélemények

1 éves a Cristo Casco! Mi a felhasználók véleménye a használatalapú casco biztosításról? Elégedettségi felmérés a Cristo Casco-ról!

Vadgázolás – ki fizeti meg az autómat ért vadkárt?

Mi a helyzet akkor, ha a vadgázolás következtében nem csak az állat pusztul el, de autónk is vadkár áldozata lett? Olvasd el a bejegyzésünkben!

Melyik a legolcsóbb casco biztosítás a keveset autózóknak?

Évi 12 ezer kilométernél is kevesebbet autózol? Ne keresd tovább, ez lehet a legolcsóbb casco biztosítás autód teljeskörű védelméért!

Karácsonyi ajándék autózóknak

Karácsonyi ajándékötlet autórajongó barátaidnak, családtagjaidnak, vagy mindig úton lévő párodnak: a Cristo Credit utalvány!

Autópálya matrica vásárlás 2024

2023.december 1-től már megvásárolhatók a 2024-es évi autópálya matricák. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Autóbérlés online: útmutató kezdőknek

Online autóbérlés, akár magánszemélyektől is. Nem mindegy, hogyan vágunk bele bérautónk megszerzésébe. Mutatjuk, mire érdemes figyelni!

Autó bérbeadás – Megéri?

Tippek és tapasztalatok egy tapasztalt bérbeadótól. Csaba már 9 évnyi tapasztalattal és nagyjából 100 sikeres bérbeadással rendelkezik.

Cristo Credit

A Cristo Credit egy olyan virtuális egyenleg, amit az alkalmazásban a fizetés során bármire felhasználhatsz.

Autó bérbeadás magánszemélyként

Minden feltétel adott, hogy az autó bérbeadás magánszemélyként is opció legyen. Így kereshetsz pénzt az autóddal!

Cristo és drivingcamp rendezvény, verseny

Május hatodikán tartottuk a Cristo és drivingcamp közös kampánya keretében megrendezett közlekedésbiztonsági rendezvényt és versenyt.

Smartsurance Technologies Kft
3152 Nemti, Kossuth út 67.
adószám: 25935909-2-12
cégjegyzékszám: 12 09 009881

Cristo Insurance Agency Kft
8000 Székesfehérvár, Várfok utca 1. al. 1.
adószám: 32031928-2-07
cégjegyzékszám: 07 09 033744
MNB regisztrációs szám: 222083100288

 

appstore letöltés