Kibeszéltük a Cristo Cascot

Őszinte beszélgetés

2023.01.04-én indítottuk el új, használatalapú casco megoldásunkat, a Cristo Cascot. Az új termék kapcsán természetes, hogy sok kérdésetek van, hiszen máshogy működik, mint a piacon lévő megszokott, hagyományos casco megoldások.  Ezekről és a kezdeti tapasztalatainkról őszintén meséltünk.

Kibeszéltük a Cristo Cascot!

Egy élő bejelentkezés során őszintén beszéltünk a használatalapú cascoval kapcsolatos kérdésekről, dilemmákról a felhasználónknak létrehozott zárt Facebook csoportunkban.

Ha benned is kavarognak kérdések az új használatalapú casco biztosításunk kapcsán, nézz bele a videónkba! 🍿👇🏻

Hogyan kéne működnie egy biztosításnak? -Pontosan így!

Zagyi Attila üzletfejlesztési vezetőnk és Szota Szabolcs társalapító ügyvezetőnk nagy biztosítási múlttal, tapasztalattal formálják a használatalapú cascónkat. Az új termék kapcsán sokkal korrektebb, igazságosabb casco kialakítását céloztuk meg egyszerű, átlátható folyamatokkal. Azt is tudtuk mit nem akarunk: nem akarunk klasszikus biztosító lenni, úgy viselkedni és úgy mőködni!

Attila megosztotta, hogy fontos szempont volt az is, hogy a termék sokkal rugalmasabb legyen a megszokottnál: “El akartunk lépni attól, hogy ha valaki megköt egy casco biztosítást, akkor 1 évig mindenképpen annál a biztosítónál kell lennie. Mi azt akartuk, hogy ne kényszerből legyenek az ügyfeleink nálunk, hanem azért, mert egy jó terméket kapnak jó áron.”  Ez azt jelenti, hogy a Cristo Casco biztosítás nincs hűségidőhöz kötve, nem jár semmilyen elköteleződéssel. Szabolcs azt is hozzátette, hogy nem félünk az ügyfeleknek olyan kedvezményt adni, amivel kipróbálhatják a termékünket. Bízunk abban, hogy a szolgáltatás, ügyfélélmény, amit nálunk megtapasztalnak lesz az, ami miatt nem akarnak más biztosító ügyfelei lenni.

Nyílt és őszinte kommunikációban hiszünk

Aki már egy ideje a felhasználónk, megtapasztalhatta, hogy nem félünk nyíltan felvállalni a véleményünket. Mi is emberek vagyunk és vannak rendszerek, folyamatok, amiket igazságtalannak vagy kényelmetlennek tartunk. Amit mi megtehetünk, azt meg is tesszük: például a tavalyi év során többször is hangot adtunk véleményünknek a kényelmi díj kapcsán. Cselekedtünk is: bevezettük a kényelmi díj választót a parkolás díjfizetésénél, így felhasználóink maguk dönthetik el, hogy mennyi kényelmi díjat számoljunk fel.

A Cristo Casco kapcsán sincs ez másként. Megosztjuk dilemmáinkat felhasználóinkkal és a véleményüket nemcsak meghallgatjuk, hanem igyekszünk meg is fogadni, ami megfogadható. A Cristo Casco bevezetése előtt felhasználóink visszajelzései alapján csiszoltuk árazásunkat. Természetesen arra törekszünk, hogy ésszerű határok mentén árazzunk, de ha valaki régi ügyfelünk, és van tapasztalatunk az autóhasználata kapcsán, tudunk arról beszélgetni vele, hogy milyen személyre szabott engedményt adhatunk számára.

Ha téged is érdekelnek az alábbi kérdések, akkor nézd meg a videónkat, ott választ kaphatsz kérdésedre!

Ismerd meg a Cristo Cascot!

Miért csak fix forintális önrész van?
Miért csak 17 évnél fiatalabb autóra köthetek Cristo Cascot?
Miben más a kárrendezés? Hogyan működik?
Miért fontos, hogy 23 évnél fiatalabb vezetheti-e a biztosított autót?
Első kárrendezésünk- Mennyibe került a javítása?

Miért fontos, hogy 23 évnél fiatalabb vezetheti-e a biztosított autót?

Nálunk nem fontos a szerződő életkora. Statisztikák alapján azonban elmondható, hogy a friss jogosítvánnyal rendelkező 23 évnél fiatalabbak nagyobb valószínűséggel okoznak kárt. A Cristo Casco szerződéskötésénél csak annyit kell jelezned, hogy vezetheti-e 23 évnél fiatalabb az autódat. 

Attila hozzátette, hogy olyan paramétereket érdemes betenni a biztosításba, amire hatással lehet az ügyfél. Kilométeralapú árazásunkkal ezt lehetővé is tesszük, így az ügyfél tud azzal spórolni, ha kevesebbet használja az autóját. A korát azonban senki sem tudja befolyásolni, ezért kevésbé szerettünk volna ennek túl nagy hangsúlyt adni az árazásnál, ezért engedtük el az életkor szerinti szorzót.

Miért csak 17 évnél fiatalabb autóra köthetek Cristo Cascot?

A biztosítható autó korával kapcsolatban számtalan kérdést kaptunk social média oldalainkont és a felhasználóinknak létrehozott zárt Facebook csoportunkban is. Az induláskor a korábbi termékünkhöz hasonlóan maximum 13 éves autókat fogadtunk be. A visszajelzések alapján azonban azt a döntést hoztuk, hogy ezt a határt felemeljük, és a maximum 17 éves autóknak is lehetővé tesszük a Cristo Casco biztosítás megkötését, annyi kikötéssel, hogy a 13 évnél idősebb autók esetében nem választható a saját szervizválasztás opció, azaz a káresemény során mindenképpen mi szeretnénk szervezni a kárrendezés teljes folyamatát.

Erre azért van elsősorban szükség, mivel az idősebb autók esetén egy kisebb kár esetén is hamar elérheti a gazdasági totálkár értékét egy javítás a megdrágult alkatrész- és javítói óradíjak árának emelkedése miatt, így kiemelten fontos a megfelelő költség kontroll alkalmazása a kárrendezés során.

Hogyan történik a kárrendezés? Miben más?

A biztosításnál egy ígéretet adunk el annak kapcsán, hogy mikor baj van, segítünk. Saját új Cristo Casco termékünknél arra törekedtünk, hogy ebben is minőségi, és a megszokottól még kényelmesebb szolgáltatást nyújtsunk. A Cristo alkalmazásban így mindössze néhány érintéssel bejelentheted a kárt, és onnantól kárrendező partnerünk az Euro Claim szakértői iroda és a Kárweb mindent elintéz.

Így történt az első kárrendezésünknél is! Amint benyújtotta ügyfelünk a kárbejelentését, kiemelt figyelemmel követtük első kárrendezésünk folyamatát, lépéseit. Szerencsére minden zökkenőmentesen történt, meglepetést csak a javítás összege okozott. Mi magunk sem gondoltuk, hogy ennek a látszólag kis sérülésnek ekkora a javítási költsége. A videóban láthatod a kárt és részletesen mesélünk a kár rendezéséről is.

A Cristo Casco kárrendezéséről itt bővebben olvashatsz, többek között megtudhatod milyen extra szolgáltatások közül választhatsz kárrendezésed során.

Ismerd meg a Cristo Cascot!

Casco biztosításunk kétféle biztosítási csomaggal, használatalapú árazással indult 2023 januárjában. Kattints ide, és tudj meg többet a kilométeralapú Cristo Cascoról!

Hogyan tudunk ilyen rugalmasan működni?

2022 őszén Liechtensteinben a Digital MGA (digitális vezérügynök) engedélyt szereztünk. A rendkívül rugalmas, és startup barát biztosító partnerünknek hála, valamint az engedély birtokában lehetőségünk van a hatékony folyamatok kialakítására, és optimalizálására, az árazás csiszolására az adatok alapján, az egyedi kockázat elbírálásra, valamint akár hosszabb távon a termék finomhangolására, módosítására.

Arról, hogy mi mindent jelent pontosan egy ilyen MGA licensz, itt olvashatsz bővebben.

appstore letöltés

Smartsurance Technologies Kft
3152 Nemti, Kossuth út 67.
adószám: 25935909-2-12
cégjegyzékszám: 12 09 009881

Cristo Insurance Agency Kft
8000 Székesfehérvár, Várfok utca 1. al. 1.
adószám: 32031928-2-07
cégjegyzékszám: 07 09 033744
MNB regisztrációs szám: 222083100288

 

appstore letöltés