Parkolás kényelmi díja

Cristonál Te döntesz

A kényelmi díj választó a bejegyzésben leírtakhoz képest már másként működik! Visszavonás 2023.07.29-én.

2022 januárban úgy döntöttünk, hogy a sokakban ellenszenvet kiváltó, és minket – a digitális folyamatokban, megoldásokban hívő cégként – is zavaró kényelmi díjat 0 Ft-ra csökkentettük. Tettük ezt azért, mert bíztunk benne, hogy a korábban elfogadott törvény (ami eltörli ezt a sarcot) életbe lép belátható időn belül. Ez azonban nem történt meg, mi pedig az elmúlt több, mint fél évben ráfizetéssel működtettük ezt a szolgáltatásunkat. Ráfizetéssel, mivel a jelenlegi törvényi szabályozás alapján 40 Ft-ot fizettünk minden parkolás után a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-nek, illetve álltuk többek közt a bankkártyás tranzakció-, ügyfélszolgálat- és fejlesztés költségeit. Eljött azonban az a pont, amikor valamit már lépnünk kell.

Mi is az a kényelmi díj?

Nem árt írni róla, hogy miről is szól a kényelmi díj, és miért van rá szükség. A 2011. évi CC. törvény teremtette meg a jogszabályi alapját az egységes mobil fizetési rendszernek, melynek végrehajtásáról a 356/2012 Korm. rendelet rendelkezik. Ez utóbbiban van meghatározva, hogy a viszonteladóknak az indított parkolások után 40 Ft kényelmi díjat kell fizetniük a Nemzeti Mobilfizetési Zrt számára, és mivel egyéb jutalékban vagy bármilyen ellentételezésben nem részesülnek a parkolások értékesítéséért, ezért a 40 Ft-on felül van lehetőségük magasabb kényelmi díjat megállapítani, és azt megfizettetni a felhasználókkal.

Nálunk Te döntesz

💡Nem akartunk viszont szembe menni az elveinkkel, így továbbra is biztosítjuk, hogy 0 Ft kényelmi díjjal is lehessen nálunk parkolást fizetni.

Bízunk a felhasználóinkban, hogy tudják, nem várható el egy cégtől, hogy az idők végezetéig átvállalja a költségeket egy szolgáltatás kapcsán, illetve megbecsülik erőfeszítéseinket, amit a folyamatos fejlesztéseinkkel a kényelem érdekében teszünk. 2022 július óta a parkolási folyamat része egy kényelmi díj választó, amin a parkolás kezdetekor választható, hogy mennyi kényelmi díjat számoljunk fel parkolás kapcsán.

A választón szereplő értékekhez egy kis magyarázat:

  • 0 Ft választása esetén átvállaljuk a 40 Ft fizetését az NMFR felé, valamint a tranzakciós költséget a bankkártyás tranzakció után, így bár megértjük a kényelmi díj elleni ellenszenvet, de szomorúak leszünk, mert végül mi fizetjük meg mindezt.
  • 40 Ft választása esetén sokat segítesz, mert legalább az NMFR felé történő kényelmi díj fizetést megteszed
  • 65 Ft választása az, ami számunkra az optimális. Ez az összeg még mindig a legalacsonyabbak egyike a többi parkolási alkalmazás között 😉, és elegendő számunkra minden költségünk biztosításához
  • 100 Ft választása az, amit tudjuk hogy nem fogsz mindig megtenni, de néha igazán jól esik, ha így ismered majd el munkánkat. 🙏🏻

Természetesen szeretnénk, ha a parkolási folyamatunk továbbra is jó élményt nyújtana, így mentett bankkártyával történő fizetés esetén továbbra sem fogunk foglalni a díjfizetés kezdetén. Beattel rendelkező Pro felhasználóink számára pedig az alapértelmezett kényelmi díj beállítás 0 Ft lesz, és nekik felugrani sem fog a választó.

appstore letöltés

A fent hivatkozott és a parkolásfizetést szabályozó törvény már 2020. december 31-én hatályát vesztette, és helyét 2021.január 1-től a 2020.CXLV törvény és a 667/2020 (XII.28) Korm. rendelet vette át; ez utóbbi már arról rendelkezik, hogy a végfelhasználó által a parkolásért fizetett díjnak azonosnak kell lennie, bármilyen formában is fizeti meg azt a gépjárművezető. Így tényleg azzal kelhetünk versenyre szolgáltatóként, amihez értünk: a kiváló ügyfélélmény megteremtésével. Ameddig azonban az egységes rendszer működtetőjét nem választják meg egy az egyelőre még mindig kiírásra váró, koncessziós pályázat keretében, a korábbi törvény marad érvényben.

Smartsurance Technologies Kft
3152 Nemti, Kossuth út 67.
adószám: 25935909-2-12
cégjegyzékszám: 12 09 009881

Cristo Insurance Agency Kft
8000 Székesfehérvár, Várfok utca 1. al. 1.
adószám: 32031928-2-07
cégjegyzékszám: 07 09 033744
MNB regisztrációs szám: 222083100288

 

appstore letöltés