Miben más
a Roar CASCO, mint a többi?

A Roar Casco megszűnt!

Az applikációban 2019 és 2022 között Roar CASCO néven volt elérhető egy használatalapú casco biztosítás. Ez a használatalapú megoldás 2023. január 1-én kivezetésre kerül és helyette egy új használatalapú biztosítás, a Cristo Casco érhető el 2023.01.04-től.

Talán kezdjük azzal, hogy miben ugyanolyan   

A Roar CASCO az előző bejegyzésben bemutatott általános CASCO működésének megfelelően a saját autóban keletkezett károkat téríti, teljeskörűen, azaz törés, lopás, elemikár és üvegtörés esetén is fizet. Az árazása is hasonlóan a korábban bemutatottakhoz függ az autó gyártmányától, típusától, korától, valamint a felhasználó életkorától és lakhelyétől. 

Jöjjön akkor, hogy miben más igazán a Roar Casco! 

Manapság egyre inkább változnak az autózási szokások. A városokban sokan hétköznap bele se ülnek az autójukba, de vidéken is sok esetben csak a garázsban parkol a gépjármű. Vannak, akik csak a gyerekeket dobják el reggel az iskolába, és aztán vonattal jönnek be a városba dolgozni, mert egyre elviselhetetlenebb a belvárosi parkolókeresés. 

A biztosítás viszont eddig nem követte le ezt a fajta változást. Márpedig ha áll az autó, akkor nem ugyan azoknak a kockázatoknak van kitéve. Miért fizetnél akkor ugyanannyit CASCO biztosításod díjára, ha nem is használod annyit az autód? Erre a kérdésre ad választ a Roar CASCO, ahol az alapján változik a díjad, hogy hány órát parkolsz, illetve hány percet vagy úton. 

A Roar CASCO-nak ugyanis van egy ún. “álló díja”, ami egyfajta alapdíjként funkcionál, és folyamatosan fizeted, amit kiegészít a “mozgó díj”, amit akkor számítunk fel, mikor útra kelsz. Ez utóbbit perc alapon számoljuk. Ezeket a díjakat az előre feltöltött egyenlegedből vonjuk le, amit bankkártyával tölthetsz fel. 

Roar CASCO: Macerásnak tűnik, pedig nem az

Persze ahhoz, hogy így tudjon működni a díj, tudnunk kell, hogy mikor vagy úton. Ehhez egy okos kis eszközt, a Beat-et postázzuk el a számodra, amit csak bedugsz a kocsid megfelelő csatlakozójába, és nincs is semmi egyéb teendőd. A Beat küldi az adatokat arról, hogy mennyit voltál úton, sőt, az adatok segítségével különböző statisztikákat és visszajelzéseket is adunk számodra arról, hogy hogyan vezettél. Ez utóbbi azonban nincs hatással a díjadra, de érdemes odafigyelned rá, hogy például hány hirtelen gyorsítást vagy lassítást követtél el egy-egy út alatt.

Ahhoz, hogy mindez ilyen kényelmes legyen, szükség van erre a kis eszközre. A Beat-nek napi 28 Ft-os díja van, amit szintén az egyenlegedből vonunk le. A későbbiekben további szolgáltatásokat is fogunk ráépíteni, illetve folyamatosan futó akciókkal igyekszünk lehetővé tenni, hogy megspórolhasd a bérleti díját. Most például ingyen rendelheted meg, és az első 3 hónapban is ingyen használhatod, míg a későbbiekben pedig elég csak meghívnod egy barátod, és 1-1 hónap ingyen eszközhasználatot adunk ajándékba mindkettőtöknek.

beat roar casco
appstore letöltés

A közösségben rejlő lehetőség és a ROAR CASCO 

Egy korábbi bejegyzésben már levezettem, hogy alapvetően a biztosítás egy közösségi megoldás, csak valahogy elvesztette ezt a jellegét.

A Roar CASCO-ban azonban ezt az elemet is visszahoztuk, mivel lehetőséged van saját közösséget, ún. pool-t létrehozni. Hogy miért éri meg? Mert minél nagyobb a közösséged, a díjad annál nagyobb része kerül kimutatásra ún. pool alapként. Ez egy olyan érték, amit kedvezményként megkaptok egy év múlva. A pool alap tehát a befizetett díjak alapján nő, viszont ha valakinek kára van a közösség tagjai közül, az csökkenti ezt a közös egyenleget. Érdemes tehát úgy alakítani a pool tagságát, hogy minél megbízhatóbb sofőrök legyenek benne. Erre eszközt is adunk a kezedbe, mivel lehetőséged van akár zárt pool-t is létrehozni, amibe csak meghívással lehet csatlakozni, illetve meghatározhatod, hogy hány éves jogosítvánnyal, vagy milyen gyártmányú autókkal lehet például csatlakozni a közösségedhez. Ha nem akarsz sajátot alapítani, akkor pedig bátran csatlakozz valamely meglévő közösséghez.

A kedvezmény mértéke a befizetett díjad 5-25% közt lehet, a pool nagyságának függvényében.

Roar CASCO és közösségi együttműködés

…és ez még nem minden 

A teljes biztosításkötési folyamat az applikáción keresztül érhető el, ahol törekedtünk rá, hogy a legegyszerűbb legyen ezt megoldanod. A kárbejelentést szintén az alkalmazáson keresztül, pár adat megadásával biztosítjuk. A CRISTO app pedig egyre több hasznos funkcióval egészíti ki a Roar CASCO működését is.

Kövess Facebook-on, vagy látogass ide pár nap múlva, mert ezekről még részletesebben olvashatsz hamarosan.

Meglévő CASCO évfordulós emlékeztető

Meglévő casco biztosításod van, de szeretnél a CRISTO-ban elérhető Roar casco-ra váltani? Akkor mi segítünk!

Add meg e-mail címed, neved és jelenlegi biztosításod évfordulóját, hogy azt megelőzően emlékeztetőt küldjünk majd számodra hasznos információkkal. Így biztos nem fogod elfelejteni meglévő biztosításod lemondását, és a Beat is időben oda fog érni hozzád.

/ ( HH/NN )
* kötelező kitölteni

Smartsurance Technologies Kft
3152 Nemti, Kossuth út 67.
adószám: 25935909-2-12
cégjegyzékszám: 12 09 009881

Cristo Insurance Agency Kft
8000 Székesfehérvár, Várfok utca 1. al. 1.
adószám: 32031928-2-07
cégjegyzékszám: 07 09 033744
MNB regisztrációs szám: 222083100288

 

appstore letöltés