Gyakran ismételt kérdések

Mi a CRISTO?

Egy autósoknak szánt alkalmazás, ami a gépjárművezetők számára hasznos funkciókat kínál. Elérhető benne az utak rögzítésének és megjelenítésének a lehetősége, a parkolási díjfizetés, valamint a használatalapú és közösségi elemeket tartalmazó Roar CASCO biztosítás.

Hogyan tudok regisztrálni?

Az alkalmazás letöltése után Facebook-, Google-, vagy Apple azonosítóddal (legalább iOS 13 esetén), illetve e-mail címeddel tudsz regisztrálni. A regisztráció során el kell fogadnod az Általános szerződési feltételeket, illetve az Adatkezelési tájékoztatót.

Megbízhatok a Roar Casco szolgáltatásában? Ki a biztosító mögötte?

A Roar Casco biztosítási hátterét a Generali Biztosító nyújtja. Az egyik legstabilabb és legmegbízhatóbb biztosítóként megfelelő hátteret jelent a termék mögött.

Mire nyújt fedezetet a Roar Casco?

A Roar Casco biztosítás teljeskörű Casco biztosítás, így elemi kárra, lopáskárra, és töréskárokra is kiterjed.

Hogyan tudok a Roar CASCO biztosításhoz csatlakozni?

A regisztrációt követően a kezdőképernyőn jelenik meg egy zöldes színű kártya. Ott kell rányomni a “Regisztrálok” gombra. Ezt követően add meg személyes adataidat a Beat megrendeléséhez, illetve válaszolj pár kérdésünkre gépjárműveddel kapcsolatban is, hogy biztosak legyünk benne, hogy biztosító partnerünk tud kockázatot vállalni az autódra, és ne feleslegesen rendeld meg a Beat-et. Amint kifizetted az eszköz kezdeti díját, postázzuk is számodra. Megérkezését követően a Beat használati útmutatóban szereplő leírás alapján csatlakoztasd gépjárművedhez, és vidd fel az autó adatait. A biztosítási feltételek elfogadása után már el is indul a biztosítási fedezeted.

Mennyibe kerül a Roar CASCO? Mi az, hogy használatarányos díjszabás?

A Roar Casco díja függ attól, hogy milyen autód van, hol laksz és hány éves vagy. Ezek alapján kerül megállapításra az autódra vonatkozó álló- és mozgó díj, amiket óradíjban tüntetünk fel. Amikor áll az autód, akkor az álló díjat fizeted, amikor pedig útra kelsz, akkor a mozgó díjat is le fogjuk levonni az utazásod végén. A mozgó díjat megkezdett percenként számoljuk az utak során. Ezáltal azzal, hogy mennyit használod az autód, befolyásolhatod a biztosításod díját.

A díjad a Díjszámítás menüpontban kiszámíthatod. Szintén itt láthatod, hogy mekkora önrész vonatkozna autódra.

Hogyan történik a Roar Casco díjának megfizetése, ha használat alapján kell fizetni a díját?

A Beat megrendelése során ki kell fizetned a megrendeléshez kapcsolódó 100 Ft-os kezdeti díjat, amit az egyenlegedben jóváírunk, és ebből a használat alapján vonjuk a biztosításod díját (lásd előző pont), illetve az eszközbérlet napi díját.

Az első bankkártyás fizetés során bankkártyád adatait fizetési szolgáltató partnerünk elmenti, így a későbbiekben automatikusan tudod majd tölteni róla az egyenleged. Az egyenleg feltöltése nem kötődik időszakokhoz, azaz nem kell havonta, vagy negyedévente feltölteni, hanem ez akkor válik szükségessé, mielőtt az egyenleg nullára csökkenne (és így a biztosítási fedezet megszűnne). Az egyenleg elfogyása előtt automatikus figyelmeztetést küldünk a feltöltésre való felhívással, illetve el is végezzük automatikusan a feltöltést, hogy nehogy biztosítási fedezet nélkül maradj. A feltöltés nagyságát az autódra vonatkozó díjak alapján határozzuk meg, aminek nagyságáról a szerződéskötés végén tájékoztatunk.

A kártya adatok mentését ki tudod kapcsolni a beállításokban, és a feltöltéseket manuálisan is megejtheted, azonban nem érdemes így tenned, mert akkor minden fizetés során meg kell adnod kártyaadataidat, illetve ha 0-ra csökken az egyenleg, akkor elveszíted biztosítási védelmed.

Honnan tudjátok mikor mennyit vagyok úton? Mi ebben a Beat szerepe?

Arról, hogy mennyit vagy úton, egy okos kis telemetriai eszköz, a Beat küldi nekünk az adatokat. Neki köszönhető, hogy nincs szükség arra, hogy az alkalmazásban Te rögzítsd az utakat.

Mire jó még a Beat?

A Beatet használva az ún. “Pro mód”-ban vagy, és eléred az alkalmazás Pro funkcióit.

A Beatből származó adatokra építve ugyanis kényelmi szolgáltatásokat építünk. Automatizálja például az utak rögzítését, így lehetővé válik az utak visszanézése, amiknél feltüntetjük milyen helytelen vezetési eseményeket követtél el (pl. hirtelen gyorsítás, lassítás vagy kanyarvétel). Ezek alapján egyébként pontozzuk is vezetési stílusod, hogy buzdítsunk a jobb vezetésre. Ne aggódj, ennek viszont nincs hatása biztosításod díjára. Az útjaidról egyébként statisztikákat is nézhetsz napi/heti/havi bontásban.

A Beat továbbá képes kiolvasni gépjárműved esetleges hibakódjait is, amit meg is jelenítünk számodra, így már a megfelelő információ birtokában fogod tudni felkeresni autószerelődet.

A parkolás során amint észrevesszük, hogy fizetős zónában álltál meg, automatikusan figyelmeztetünk rá, jelezve melyik zónában állsz. Elinduláskor pedig a díjfizetést automatikusan leállítjuk a Beatből származó adatok alapján.

Mik azok a poolok? Tényleg kedvezményt jelenthetnek?

A Roar Casco kapcsán szeretnénk visszacsempészni a közösségi élményt is a biztosításba. Ezért lehetővé tesszük, hogy beleszólhass, kikkel vagy egy kockázati közösségben. Ez azt jelenti, hogy létrehozhatsz, vagy csatlakozhatsz kis kockázati közösségekhez. Ezeket nevezzük pooloknak.

Ha tagja vagy egy ilyen poolnak, akkor a befizetésed egy részét a Pool alapban mutatjuk ki, amiből a pool évfordulójakor a befizetésed arányában díjkedvezményben részesülsz. Minél többen vagytok egy ilyen poolban, a díjatok annál nagyobb része számít a pool alapba. Itt is a táblázat, hogy pontosan mekkora:

Pooltagok száma:

A Pool alap és a befizetett díj hányada:

6-15 jármű 5%
16-25 jármű 10%
26-35 jármű 15%
36-45 jármű 20%
46=< jármű 25%

A Pool alapot viszont – az üvegkárok kivételével – csökkentik a pooltagok kárai, káronként fix összeggel, melyet a poolban lévő autók átlagos értéke és a pooltagok száma alapján határozott meg biztosító partnerünk. Erről a Biztosítotti Tájékoztató a Roar Casco csoportos biztosítási szerződéshez dokumentumban olvashatsz bővebben.

A pooloknak viszont van lehetőségük arra, hogy vigyázzanak a csoportjukra. Egyrészt lehetőség van ún. “zárt pool” létrehozására, amihez csak egy már pool tag meghívására van lehetőség csatlakozni, másrészt a poolok saját szabályrendszert működtethetnek, ahol meghatározhatják, hogy milyen gyártmányú, maximum hány éves autóval lehet csatlakozni, ahogy azt is, hogy legalább hány éves jogosítvánnyal rendelkező felhasználók lehetnek pooltagok. Mindezek azt a célt szolgálják, hogy tényleg megbízható közösség épülhessen, amibe bárki meg tudja hívni megbízható ismerőseit, barátait, és együtt tudnak spórolni biztosításuk díján. Sőt! Ösztönözhetik egymást, hogy ki is a jobb sofőr, mivel a pooltagok vezetési pontszámai alapján látható kik a legjobb vezetők.

Hogyan tudok kárbejelentést tenni?

A CRISTO alkalmazásban mindent online intézhetsz, így a kárbejelentésre is egy ilyen online folyamatot alakítottunk ki. Elég csak megadnod a káresemény helyét, típusát (pl.: törés, elemi kár, lopás, stb.), valamint, hogy becslésed szerint mekkora kár ért, majd készítesz pár fotót a sérült autódról, és már meg is kezdődik a kárrendezés.

appstore letöltés

További információra van szükséged?

Kattints a Helpcenter gombra, és olvasd el a részleteket, vagy kérdezz chaten a jobb alsó sarokban!

Smartsurance Technologies Kft
3152 Nemti, Kossuth út 67.
adószám: 25935909-2-12
cégjegyzékszám: 12 09 009881
MNB nyilvántartási szám: 219100300242

 

 

appstore letöltés