Autó bérbeadás magánszemélyként

Múló divathóbort vagy maga a jövő?

Mit szólnál ahhoz, ha az autód is beszállna a családi kasszába? Nem, ez nem egy sci-fi. Manapság minden technológiai feltétel adott ahhoz, hogy az autó bérbeadás magánszemélyként is opció legyen. Csak egy megbízható carsharing app kell hozzá, és kezdetét veheti a pénzkeresés!

Egy saját kocsi fenntartása költséges mulatság: egyes becslések szerint havonta akár 50-100 ezer forintot is elkölthetünk négykerekű családtagunkra. Ez aránytalanul nagy kiadás ahhoz képest, hogy a saját tulajdonú gépjárművek az idő 90 százalékában kihasználatlanul állnak a parkolóban. 

Ez a megdöbbentő felismerés hozta el az ún. carsharing appok aranykorát, melyek lehetővé teszik az autótulajdonosok számára, hogy néhány kattintással bérbe adják a kocsijukat, mikor azt nem használják. Mindezért cserébe pénzt kapnak a bérlőktől, így hatékonyan csökkenthetik az autótulajdonlással járó költségeiket.

Autó bérbeadás magánszemélyként: Hogyan működik?

Az autómegosztás menete roppant egyszerű: az autótulajdonosoknak mindössze annyi a dolguk, hogy egy online platformon elérhetővé teszik kihasználatlan gépjárművüket, és megadnak minden olyan információt, ami a potenciális bérlők számára releváns lehet – például azt, hogy milyen márkájú az autójuk, vagy hogy hány személy szállítására alkalmas.

A leendő bérlők rászűrhetnek a platformon lévő autókra, és néhány kattintással lefoglalhatják azt az opciót, ami leginkább megfelel az elképzeléseiknek. A felek tehát közvetlenül egymással kommunikálnak, a platform szolgáltatójával nem lépnek kapcsolatba. 

Ám ez nem jelenti azt, hogy magukra lennének hagyva. A carsharing szolgáltató a legtöbb esetben biztosítja a tranzakcióhoz szükséges erőforrásokat – vagyis az online platformot, az ügyfélszolgálatot, sőt még a gépjármű biztosítást is.

Ezek kellettek ahhoz, hogy az autó bérbeadás magánszemélyként is opció legyen

Az első magánszemélyek szempontjából is releváns carsharing app a 2008-as gazdasági világválság árnyékában indult el világot meghódító útjára. Véletlen egybeesés lenne? Aligha. Az alkalmazás megálmodója korán felismerte, hogy az emberek ott spórolnak, ahol csak tudnak. Mondanunk sem kell, hogy lelkes fogadtatásra talált az innovációja, hisz az extra jövedelemhez juttatta az akkor pénz híján lévő autósokat. 

Később aztán az internet és az okostelefonok elterjedése is az autómegosztás malmára hajtotta a vizet. A digitális technológia fejlődésének köszönhetően a carsharing alkalmazások jócskán felülmúlták a klasszikus autóbérléssel foglalkozó cégeket, hisz leegyszerűsítették, és kényelmesebbé tették a foglalást, a kommunikációt, valamint a fizetést is, vagyis nem hozták az elődeikre jellemző bürokratikus jelleget.

És hogy mi következik ezután? Az autómegosztás minden eddiginél jelentősebb tényező lesz a gazdaságban. Legalábbis erről árulkodik az Accenture előrejelzése, miszerint 2025-ig megduplázódik a carsharingre használt járművek száma, ami 990. 000 autót jelent. Eszméletlen, ugye?

Autó bérbeadás magánszemélyként: Mi minden szól mellette?

1. Nem vagy egyedül a kiadásaiddal

Bérbeadóként nem kell azon pörögnöd, hogy mennyi pénzt fordítasz az autód karbantartására, hisz nem egyedül teremted meg a szerviz, az autógumik, az üzemanyag, és az autómosás árát. 

2. Akár a nyaralásod árát is megkeresheted vele

Ha elég aktív bérbeadó vagy, egy “négykerekű malacperselyt” csinálhatsz az autódból. Hogy miért? A kocsid bérbeadásával nemcsak a gépjárműved fenntartási költségeit fedezheted, hanem egyéb célokra is pénzt gyűjthetsz vele. Egyes becslések szerint évente akár 500-600 ezer forintot is lehet keresni vele.

3. Javítod az autód kihasználtságát

Kapaszkodj meg: egy átlagos autó használati rátája 5 és 15 százalék között mozog. Ez a szám akár 50 százalék fölé is emelkedhet, ha az autód bérbeadása mellett döntesz. 

4. Közreműködsz abban, hogy élhetőbbek legyen a városok

Egy autó megalkotása körülbelül 5 tonna CO2 kibocsátással jár. Ez azt jelenti, hogy a bolygó szempontjából az lenne a legkedvezőbb forgatókönyv, ha minél kevesebben tartanának igényt saját autóra. Éppenséggel ehhez te is hozzájárulhatsz, ha bérbe adod a kocsidat.

Legszívesebben már most azonnal pénzt keresnél az autóddal? Már elérhető a Cristo carsharing szolgáltatása, ami minden eddigi alternatívánál biztonságosabbá, és egyszerűbbé teszi az autóbérlés folyamatát.

Töltsd le a Cristo appot, hogy elsők között próbálhasd ki új szolgáltatásunkat!

appstore letöltés

Smartsurance Technologies Kft
3152 Nemti, Kossuth út 67.
adószám: 25935909-2-12
cégjegyzékszám: 12 09 009881

Cristo Insurance Agency Kft
8000 Székesfehérvár, Várfok utca 1. al. 1.
adószám: 32031928-2-07
cégjegyzékszám: 07 09 033744
MNB regisztrációs szám: 222083100288

 

appstore letöltés