Ki a jó vezető?

beszélgetés a drivingcamp vezető trénerével

Miért veszélyes, ha túl bátrak vagyunk az utakon? 2023 áprilisában a túlzott önbizalom, így a túlértékelt és hamis biztonságérzet, kontrollérzet következményeit nézzük meg, ebben kérdezünk szakértőket, autósokat, és benneteket. Legyél Te is aktív résztvevője a küldetésünknek: döntsd el mi történjen az interaktív animációnkban a különböző közlekedési szituációkban és regisztrálj, hogy egyike lehess azoknak, akik meghívást kapnak a versenyünkre, eseményünkre!

A drivingcamp vezető trénerét kérdeztük

Csörgő Lacival, a drivingcamp vezető trénerével mindig jókat beszélgettünk eddig is a vezetésről, autósokról, biztonságos közlekedésről mikor meglátogattuk őket, most azonban videóra is vettük 😉 Nem is gondolnátok, milyen egyszerű lenne az, hogy jó sofőrök legyünk. Érdekes példákat, tanácsokat szedtünk össze, amit jó lenne, ha minél többen megismernének, és persze megfogadnának.

Hallgasd meg vagy nézd meg a beszélgetést!

Önbizalom-veszély az utakon

Kutatásunk szerint a magyar autósok 68%-a úgy érzi minden esetben vagy alkalmanként úgy érzi maximális rálátással bír a közlekedési helyzetek őt érintő tényezőire. Csörgő Laci arról számolt be, hogy a túlzott önbizalom nagyon sokszor rossz döntésekhez vezet. “Egy-egy közlekedési szituációban nem a józan ész és a tudatosság, hanem a bevállalóság és bátorság fog dönteni, hogy én mit választok. Gyakran ezek a szituációk tragédiával végződnek.”– osztotta meg gondolatait. 

A vezetés egy életre szól

Te fejlesztetted vezetési készségeidet azóta, hogy megszerezted a jogosítványodat? A magyar sofőrök legtöbbje a jogosítvány megszerzését követően sajnos nem fejlesztette tudását, ismereteit. Sokkal több autó van az utakon, sokkal veszélyesebb a közlekedés, teljesen más a technológiája az autóknak, mint évekkel ezelőtt és sokszor kerülhetünk olyan szituációba, amire ha nem készülünk előre, nem fogjuk tudni megoldani. Ma még a sok adaptív rendszer nem fogja megoldalni helyettünk a problémát, az ember továbbra is egy nagyob fontos tényező a közúton.

Ki is a jó vezető?

Sokan úgy gondolják, hogy a rutin, amivel rendelkeznek elegendő a biztonságos közlekedéshez. Saját magunk képességeit a határainkhoz mérjük. Mennyi idő alatt értem le a Balatonra? Átértem a sárgán? Bevettem azt a kanyart 40-nel? Az a vezető, aki mindig ki akarja hozni a maximumot nem biztos, hogy jó vezető. Attól, hogy én jó vezetőnek tartom magam és a határaimon autózom, lehet, hogy a közlekedésre nézve ez nagyon veszélyes.

“A jó vezető ismeri a saját maga és az autója határait is. Nem mindig a határain autózik, hanem az elsődleges szempont a számára a csapatjáték és az, hogy biztonságosan autózzak.”

Mindig történhet valami váratlan. Ha a határainkon autózunk és nem készülünk fel, akkor sajnos előfordulhat, hogy nem tudjuk elkerülni a balesetet.

3 tipp a biztonságos és jó vezetéshez

  1. Legyél tudatos!
  2. Mutass empátiát a közlekedőkkel szemben, fogadd el, hogy csapatjátékosok vagyunk!
  3. A saját magad és autód határaival legyél tisztában!

Cristo és a drivingcamp közlekedésbiztonsági kampánya

Te mit tennél? A drivingcamp szakértőivel közösen megalkottuk interaktív animációnkat, ahol szimulált közlekedési szituációk során te döntesz arról mi történjen.
Nézd meg mi történik és regisztrálj, hogy ott lehess velünk a május 6-án megrendezésre kerülő versenyen és eseményen!

Tudtad? 💡

Cristo felhasználóként kedvezményes áron vehetsz részt a drivingcamp vezetéstechnikai tréningeken. A kedvezményre jogosító kupont keresd a Cristo applikációban!

appstore letöltés

Smartsurance Technologies Kft
3152 Nemti, Kossuth út 67.
adószám: 25935909-2-12
cégjegyzékszám: 12 09 009881

Cristo Insurance Agency Kft
8000 Székesfehérvár, Várfok utca 1. al. 1.
adószám: 32031928-2-07
cégjegyzékszám: 07 09 033744
MNB regisztrációs szám: 222083100288

 

appstore letöltés