Nem csak menet közben érhet baj

jégjár, a csendes gyilkos

Globális felmelegedés, trópusi viharok. Most még távolinak tűnhet, hogy ilyesmiben lesz részünk Magyarországon, de az időjárásváltozás egyre közelebb van. Sokszor tapasztaljuk mostanában, hogy egyik pillanatról a másikra leszakad az ég, vagy éppen feltámad az orkán erejű szél. De azt tudtad, hogy az autód is ki van téve ezeknek a környezeti hatásoknak?

Nem csak a forgalomban, hanem parkolási helyzetben is rengeteg veszély leselkedik az autókra. Természetesen, ahogyan a télre, nyárra is jellemzőek bizonyos évszak-specifikus károkok, hívja fel a figyelmet a KárWeb: „Ilyenek lehetnek az egyre gyakoribb jégkárok, a vihar okozta károk, vagy az épületről lehulló tárgy okozta töréskár.” – közölte Harkai Attila, a biztosítókat és a szervizeket összekötő, egyedi online felületet kifejlesztő és üzemeltető KárWeb Kft. ügyvezetője.

Időjárás veszélyei

A szélviharok számos bosszúságot okozhatnak, akár egy kidőlt fa, vagy az autónak sodort masszív tárgy, esetleg épületegység formájában. Továbbá, nagyon nagy károkat okozhat a jégeső is, amelynek intenzitása komoly védelem igényét támaszthatja az autótulajdonosokban. A védőtakarók egy bizonyos szintig nyújthatnak megoldást, de teljesen nem garantálják a jármű védelmét. A Cristonál szeretnénk, hogy felhasználóink időben tudjanak készülni egy-egy ilyen hirtelen időjárásváltozásra. Ezért vezetjük be időjárásfigyelő funkciónkat, ami értesítést fog küldeni, hogy időben fedett helyre parkolhass, vagy feldobhass egy takarót, hogy ne sérüljön a fényezés.

Mi segít?

Fontos kihangsúlyozni azt, hogy az így keletkezett kárt csak akkor téríti meg egy biztosító, ha teljeskörű CASCO van az autón, ennek költsége pedig még mindig jóval alacsonyabb, mint egy jég által összevert autótető megjavítása. Amennyiben Te is Cristo felhasználó vagy nem kell aggódnod, bármikor megkötheted teljeskörű CASCO biztosításodat, csak pár percet vesz igénybe.

Szeretnénk veletek egy felhasználói sztorit is megosztani, hogy lássátok, ez a probléma mindenkit érint:

„Ponyvával védtem autómat egy hirtelen jött májusi jégeső ellen, az mégis horpadásig rongálta a kocsim tetejét és a motorháztetőt, a szélvédő pedig betört. A javítás többmilliós összegre rúgott, amit viszont fizetett a biztosító, így – bár a káreset sosem jó élmény – az addig Cascora elköltött összeg sokszorosan megtérült.”

Új funkció: időjárás riasztás

Mi a Cristo-nál az autósokat nem pusztán a napi közlekedésben szeretnénk segíteni, hanem a kármegelőzésben is. Többek között ezért is fejlesztettük ki, számos felhasználói visszajelzést és tipikus biztosítói káresetet elemezve, az időjárás-riasztást. Ezt felhasználóink a nyári (vagy az év bármely szakaszában jellemző) viharjelzések időszakában már használatba is vehetik.

IDŐJÁRÁS RIASZTÁS

A Cristo időjárás-riasztás funkciója az Országos Meteorológiai Szolgálat által meghatározott 2-es és 3-as szintű riasztásokat küldi meg azoknak a felhasználóknak, akik rendelkeznek Beat telemetriai eszközzel. A riasztást így konkrétan a gépjármű helyzete alapján, automatikusan küldi a rendszer, manuális beállításra nincs szükség.

Töltsd le, és próbáld ki Te is!

appstore letöltés

Smartsurance Technologies Kft
3152 Nemti, Kossuth út 67.
adószám: 25935909-2-12
cégjegyzékszám: 12 09 009881

Cristo Insurance Agency Kft
8000 Székesfehérvár, Várfok utca 1. al. 1.
adószám: 32031928-2-07
cégjegyzékszám: 07 09 033744
MNB regisztrációs szám: 222083100288

 

appstore letöltés