Viszlát parkolás kényelmi díja 👋

Követ dobtunk az álló vízbe

Ha nincs időd elolvasni a teljes bejegyzést, röviden a lényeg: visszavonásig 0 Ft-ra csökkentjük a parkolás kényelmi díját. Ha pedig kíváncsi vagy ennek a döntésnek a hátterére, bátran olvass tovább. Kicsit részletesebben kifejtettük ennek a döntésnek a hátterét, és hogy mire számíthatsz ezzel kapcsolatban tőlünk a jövőben .

Itt az új év, és ideje néhány dolgot helyre tenni.

Az ünnepek alatt van idő átgondolni, mérlegelni, és persze az új évben megvalósítani az ilyenkor megtett fogadalmakat. Az egyik fogadalmunk most az volt, hogy méginkább fokozzuk a Cristoban nyújtott ügyfélélményt, kifejezetten azokon a területeken, ahol a legtöbb visszajelzést kaptuk, és amikkel kapcsolatban mi is egyetértünk, de valamilyen egyéb ok miatt eddig nem tettük meg a megfelelő lépéseket.

Az első ilyen terület, amivel kapcsolatban sokszor megkaptuk, hogy egyáltalán miért van rá szükség, az a parkolás kényelmi díja. Ez tényleg egy furcsa díj típus, mivel az online, papírmentes folyamatok ösztönzése során nem igazán érthető a plusz díj megfizettetése. Persze meg lehet védeni azzal, hogy nincs “túldobás” (azaz több pénz bedobása a parkoló automatába), nem kell időt tölteni pénzváltással, sokkal kényelmesebb így parkolni, mint aprót- és automatát keresve, illetve a meghosszabbításhoz sem kell lemenni az autóhoz. Mégis valahogy idegen dolog ez, amire sokan reklamáltak, és valahol mi is egyetértünk ezekkel az észrevételekkel.

A kényelmi díj háttere – játsszunk nyílt lapokkal

Szeretnénk néhány dolgot megosztani a kényelmi díj hátterétől: a közterületi parkolás egységes online fizetéséről jogszabály rendelkezik. Ez szabályozza, hogy a parkolás központi elszámoló rendszerét a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. biztosítja, és a különböző szolgáltatók (amilyen a mi cégünk is), mint viszonteladók minden parkolás után 40 Ft kényelmi díjat fizetnek számukra. Mivel a viszonteladóknak plusz bevételük nincs az értékesített parkolások után, így mindössze arra van lehetőségünk, hogy a kényelmi díjat ne 40 Ft-ért, hanem magasabb összegért adjuk, hogy valami nyereségünk is képződjön. Szükséges ez a plusz, hisz ebből kell megfizessük például a bankkártyás tranzakció költségét, illetve valahol a fejlesztésnek is meg kellene térülnie.

A kényelmi díj viszont nem jövőbe mutató, és nem értünk vele egyet

Mostmár tudod, hogy miért van rá szükség. Viszont megér néhány szót, hogy miért nem értünk egyet vele. Mi hiszünk abban, hogy a jövő a papírmentes, modern folyamatoké, a lehető legkényelmesebben. Ezt viszont nem büntethetjük plusz díjjal, így azt a döntést hoztuk, hogy egyelőre elköszönünk tőle. Persze ez most rövidtávon negatív hatással lesz a vállalkozásunkra, így átgondoljuk hogyan pótoljuk a kényelmi díj hiányát. Egy biztos: arra fogunk törekedni, hogy korrekt, vállalható megoldással térjünk vissza, amivel bízunk benne, hogy te is egyetértesz majd.

Addig is élvezd a kényelmi díj mentes parkolást, használd a Cristo alkalmazást, és ha valahol szeretnéd támogatni a küldetésünket, akkor ajánld a Cristot ismerőseidnek, barátaidnak.

appstore letöltés

Smartsurance Technologies Kft
3152 Nemti, Kossuth út 67.
adószám: 25935909-2-12
cégjegyzékszám: 12 09 009881

Cristo Insurance Agency Kft
8000 Székesfehérvár, Várfok utca 1. al. 1.
adószám: 32031928-2-07
cégjegyzékszám: 07 09 033744
MNB regisztrációs szám: 222083100288

 

appstore letöltés