Megváltozott autóhasználati szokások

A covid árnyékában 🦠

Autóhasználati szokások: Gondoltad volna?

Ma pontosan 1 éve, 2020. március 11-én érte el Magyarországot a COVID első hulláma, olyannyira, hogy ezen a napon lett először elrendelve a teljes bezárkózás. Pár héttel korábban az akkori olaszországi híreket látva nem gondoltam, hogy ez nálunk is beköszönt. A #maradjotthon azonban az életünk részévé vált akkor, és sajnos azóta is velünk van. Ezért megváltoztak az autóhasználati szokások.

Be voltunk zárva

Amikor elrendelték a bezárkózást ez azonnal meglátszott felhasználóink napi átlagos autóhasználatán. Míg januárban átlagosan 60 percet autóztak ügyfeleink, addig áprilisra már kevesebb, mint fele ennyit, mindössze 26 percet.

Természetes volt ez, mindenki odafigyelt saját és rokonai, ismerősei egészségének megőrzésére.

Autóhasználati szokások: Aztán kicsit kiszabadultunk

A korlátozások feloldásával láthatóan mindenki – így ügyfeleink is – kicsit fellélegzett. Nyár végére a napi átlagos vezetési idő megközelítette az 50 percet. Ez azonban még mindig elmaradt a korábbi 60 perces átlagtól. Majd eljött a szeptember, és valami ismét történt. 

Valami újra megváltozott, és úgy tűnik nem csak átmenetileg

Ősszel aztán beköszöntött a 2. hullám, és újra kissé bezárkózott mindenki. Jól látszott ez a CRISTO felhasználók napi vezetési átlagán is, ami fokozatosan ismét csökkenésnek indult, mígnem mostmár ismét a korábbi (Covid előtti) átlagos vezetési idő felét teszi ki, és 30 perc/nap átlagnál jár.

Az életünk ugyanis megváltozott. Bár az ingyenes parkolásnak köszönhetően talán továbbra is többen ülnek autóba, hogy az úti céljuk környékén akár egy órán át parkolót vadásszanak, mégis velünk maradt a heti rutin részeként az 1-2 nap home office, és talán kevésbé pattanunk autóba egy vidéki megbeszélés kedvéért, amit sokkal hatékonyabban kivitelezhetünk egy videó hívás keretében.

 

A legjobb válasz, amit az autóhasználati szokásokra adhattunk

Mivel a CRISTO-ban elérhető casco biztosítás díját az alapján fizetik az ügyfeleink, hogy mennyit vannak úton, így ez a csökkenő gépjármű használat azonnali kedvezményt jelentett számukra. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a hazai biztosítási piacon a nálunk elérhető casco termék volt az egyetlen, ami azonnal, és automatikusan alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez. Az ügyfeleknek ehhez ráadásul semmit nem kellett tenniük.
Ha kíváncsi vagy a CRISTO-ban elérhető casco termékre, és hogy neked mennyibe kerülne, kattints ide.

A fenti példa egy 4 éves Ford Focus 1.6 autó casco díja, egy budapesti, 40 éves ügyfélnek, a CRISTO ügyfeleinek az elmúlt 6 hónapban mért átlagos napi vezetési idejével számolva. A Covid előtti átlag vezetési idő (60 perc) alapján a díja ennek az ügyfélnek 4820 Ft/hó-ra jött volna ki. A 2021. februári adat szerint azonban 3246 Ft-ra.  Ez több, mint 35%-os díjcsökkenés.

Ki tudja mit hoz a holnap?

Egy biztos, valami rendkívülit, és valami újat tapasztalt meg a Világ 2020-ban. Egy éve sokkoló volt megélni, milyen felvenni egy maszkot, és abban bevásárolni. Ma már lassan az furcsa, ha valahová végre maszk nélkül lehet kimozdulni. Sosem gondoltuk volna, hogy ennyire tud hiányozni egy finom kávé egy kávézóban, egy ebéd a kedvenc éttermünkben, vagy egy koccintás a barátokkal a törzshelyünkön.

Bízunk benne, hogy a vírus amilyen gyorsan jött, és megváltoztatta az életünket, olyan gyorsan távozik a megfelelő védettség kialakulását követően. A sok rossz mellett viszont hozott néhány változást is, amik egy része a jövőben valószínű velünk marad, és nem feltétlen jelent problémát. Megtanította például a munkáltatóknak és munkavállalóknak, hogy a home office igenis hatékony lehet. Ahogy a videó hívás is sokkal egyszerűbb, mint átutazni az országon egy 40-50 perces megbeszélésért. Na meg talán azt is, hogy az olyan megoldásoké a jövő, amik képesek az ügyfelek elvárása szerint alkalmazkodni, pláne, ha a szolgáltatás már eleve úgy van kialakítva, hogy ügyfélbarát folyamataival a változáshoz automatikusan alkalmazkodjon.

 

Töltsd le most, regisztrálj, és próbáld ki Te is! Megéri!  

Attraktív kedvezményekkel, és jóváírásokkal készültünk. Ha most regisztrálsz, a Beat megvásárlásakor 5000 Ft-tal olcsóbban juthatsz hozzá. Ha 3 hónapon belül csatlakozol a Roar Cascohoz, 5 000 Ft-ot írunk jóvá egyenlegedben, amit cascod díjára fordíthatsz. Ráadásul az akciók itt még nem érnek véget! Ajánld a Cristot, és további jóváírásokat, ajándékokat szerezhetsz!

részletek a promóciók alatt...

appstore letöltés

Smartsurance Technologies Kft
3152 Nemti, Kossuth út 67.
adószám: 25935909-2-12
cégjegyzékszám: 12 09 009881

Cristo Insurance Agency Kft
8000 Székesfehérvár, Várfok utca 1. al. 1.
adószám: 32031928-2-07
cégjegyzékszám: 07 09 033744
MNB regisztrációs szám: 222083100288

 

appstore letöltés